Glaskunst.

Zo'n 9 jaar geleden ben ik begonnen met het maken van een glas-in-lood raam. En toen nog een paar. Ik deed dat in Het Kunstlokaal in Gemert.
Na twee jaar was ik toe aan een verbreding van de mogelijkheden met glas.

Ik kwam toen terecht bij Kleurenrijk glasatelier in Veghel. Daar heb ik o.a. kennis gemaakt met de Tiffany-techniek en glasfusen (smelten). 
Inmiddels is, eind 2019, het atelier afgebrand en is Petra, de stuwende kracht op de cursus, een week na de brand aan kanker overleden.

Omdat ik het huis niet helemaal vol mag hangen met werkstukken verkoop ik ook regelmatig wat. En zelfs maak ik af en toe wat in opdracht.
De "ster" hiernaast heeft een doorsnee van 27 cm. Hij is pas klaar en is te koop voor € 40,--.
Regelmatig maak ik ook het “naturistensymbool” in glas-in-lood of in tiffany met zijden van ca. 30 cm. De prijs daarvan is € 40,--. 

Het meisje op de rots, in Tiffanytechniek (dus met gesoldeerd koperfolie in plaats van loodprofielen) heeft een middellijn van 55 cm en is te koop voor € 250,--.

Hier een aantal voorbeelden van wat ik zoal maakte.
   

 

Voorlopig hebben we nog voldoende ideeŽn. Zo wil ik ook weer andere technieken uitproberen. Glas-in-lood en tiffany was het tot nu toe voornamelijk.
Beperkt (gezien het ontbreken van tekentalent) wat brandschilderwerk heb ik gedaan. Nu nog wat meer fusen (glassmelten), mozaÔeken en ooit nog eens glasblazen....